Информативность функционалов - Корнейчук, Н.П. (Український математичний журнал, 1994)
Вводиться поняття інформативності заданого на метричному просторі Х неперервного функціоналу відносно множини M⊂X і метрики ρX ставиться задача знаходження функціоналу з найбільшою інформативністю. Для деяких множин непервних функцій задача розв'язана зведенням до підмножини функціоналів, які задаються значеннями функцій у точці. We introduce the concept of informativeness of a continuous functional given on a metric space X with respect to a set M⊂X and a metric ρX. The problem of finding a functional with the greatest informativeness is stated. For some sets of continuous functions, this problem is solved by reducing to a subset of functional given by a value of a function at a point.