Розвиток генетики в Національній академії наук України.2. Відродження сучасної гeнетики та її розвиток у другій половині ХХ століття - Кунах, В.А. (Біополімери і клітина, 2008)
Наведено головні напрями і основні здобутки генетичних і генетико-селекційних досліджень в системі закладів НАН України від часу відродження класичної генетики в СРСР у 60-х роках ХХ ст. Проаналізовано наукову і науково-організаційну діяльність деяких наукових закладів і найвідоміших генетиків України та їхній внесок у розвиток світової науки у другій половині ХХ ст. Main trends and principal achievements of genetics and selective breeding in the institutions of NAS of Ukraine beginning from the classic genetics revival in USSR in 60th years of the XX century are presented. Scientific and organizational activity of some institutions and leading geneticists and selectionists of Ukraine and their contribution to the world science progress in the second half of the XX century are analyzed. Приведены главные направления и основные достижения генетических и генетико-селекционных исследований в системе учреждений НАН Украины от начала возрождения классической генетики в СССР в 60-х годах ХХ ст. Проанализированы научная и научно-организационная деятельность некоторых научных учреждений и ведущих генетиков Украины и их вклад в развитие мировой науки во второй половине ХХ ст.