Синтез флуоресцентно міченого кон’югата олігонуклеотиду з транспортним пептидом на модифікованому носії «Силохром-2» - Дубей, І.Я. (Біополімери і клітина, 2008)
Описано синтез потрійного кон’югатa олігонуклеотидy з транспортним пептидом та флуорофором. Твердофазним методом на флуоресцеїн-модифікованому полімерному носії «Силохром-2» отримано мічений 5'-аміноалкіл-3'-флуоресцеїном 18-членний олігонуклеотид, комплементарний ділянці гена β-галактозидази Escherichia coli. Внаслідок його обробки йодоцтовим ангідридом одержано 5'-йодацетамідну похідну, яка, в свою чергу, специфічно реагувала з 10-членним цистеїн-вмісним пептидом – фрагментом транспортного домену великого Т-антигену вірусу SV40 – з утворенням цільового гібриду з високим виходом. Описано синтез потрійного кон’югатa олігонуклеотидy з транспортним пептидом та флуорофором. Твердофазним методом на флуоресцеїн-модифікованому полімерному носії «Силохром-2» отримано мічений 5'-аміноалкіл-3'-флуоресцеїном 18-членний олігонуклеотид, комплементарний ділянці гена β-галактозидази Escherichia coli. Внаслідок його обробки йодоцтовим ангідридом одержано 5'-йодацетамідну похідну, яка, в свою чергу, специфічно реагувала з 10-членним цистеїн-вмісним пептидом – фрагментом транспортного домену великого Т-антигену вірусу SV40 – з утворенням цільового гібриду з високим виходом. Описан синтез тройного конъюгата олигонуклеотида с транспортным пептидом и флуорофором. Твердофазным методом на флуоресцеин-модифицированном полимерном носителе «Силохром-2» получен меченный 5'-аминоалкил-3'-флуоресцеином 18-звенный олигонуклеотид, комплементарный участку гена β-галактозидазы Escherichia coli. Его обработка йодуксусным ангидридом привела к образованию 5'-йодацетамидного производного, которое, в свою очередь, специфически реагировало с 10-звенным цистеин-содержащим пептидом – фрагментом транспортного домена большого Т-антигена вируса SV40 – с образованием целевого гибрида с высоким выходом.