Метагеномний аналіз для мікробної екології і біотехнології - Овчаренко, Л.П.; Козировська, Н.О. (Біополімери і клітина, 2008)
Метагеноміка вивчає сукупність геномів мікроорганізмів довкілля методами молекулярної генетики та інших галузей біологічної науки (біоінформатика, протеоміка, метаболоміка). Метагеномний аналіз дає можливість реконструювати мікробні угруповання, у тому числі некультивованих мікроорганізмів, практично будь-яких екосистем, визначити їхні функції, взаємини з макроорганізмами тощо. У найближчі роки ключовим у метагеноміці буде пошук нових генів для біотехнологічної та фармацевтичної промисловості. Метагеноміка вивчає сукупність геномів мікроорганізмів довкілля методами молекулярної генетики та інших галузей біологічної науки (біоінформатика, протеоміка, метаболоміка). Метагеномний аналіз дає можливість реконструювати мікробні угруповання, у тому числі некультивованих мікроорганізмів, практично будь-яких екосистем, визначити їхні функції, взаємини з макроорганізмами тощо. У найближчі роки ключовим у метагеноміці буде пошук нових генів для біотехнологічної та фармацевтичної промисловості. Метагеноміка вивчає сукупність геномів мікроорганізмів довкілля методами молекулярної генетики та інших галузей біологічної науки (біоінформатика, протеоміка, метаболоміка). Метагеномний аналіз дає можливість реконструювати мікробні угруповання, у тому числі некультивованих мікроорганізмів, практично будь-яких екосистем, визначити їхні функції, взаємини з макроорганізмами тощо. У найближчі роки ключовим у метагеноміці буде пошук нових генів для біотехнологічної та фармацевтичної промисловості.