Ефекти тейхоєвої кислоти Staphylococcus aureus при пухлинному рості - Сківка, Л.М.; Рудик, М.П.; Позур, В.В.; Сенчило, Н.В.; Позур, В.К.; Фурзікова, Т.М. (Біополімери і клітина, 2008)
Досліджували вплив тейхоєвої кислоти S. aureus Wood 46 на ріст і метастазування карциноми легені Л’юїс у мишей. Введення тейхоєвої кислоти у дозі 2 мкг/г одночасно з трансплантацією пухлинних клітин гальмувало ріст первинної пухлини і запобігало утворенню легеневих метастазів у дослідних тварин. Исследовали влияние тейхоевой кислоты S. aureus Wood 46 на рост и метастазирование карциномы Льюис у мышей. Введение тейхоевой кислоты в дозе 2 мкг/г одновременно с трансплантацией опухолевых клеток тормозило рост первичной опухоли и предотвращало образование легочных метастазов у экспериментальных животных. The influence of the teichoic acid from S. aureus Wood 46 on Lewis lung carcinoma growth and tumor dissemination was studied. The administration of teichoic acid in the dose of 2 μg/g carried simultaneously with tumor cells transplantation inhibited the primary tumor growth and prevented metastases formation in the experimental animals.