Про швидкість збіжності методу Рітца для звичайних диференціальних рівнянь - Якимів, Р.Я. (Український математичний журнал, 2000)
Отримано прямі та обернені теореми апроксимації методом Рітца розв'язків самоспряжених крайових задач для рівняння Штурма - Ліувілля на скінченному інтервалі. We obtain direct and inverse theorems on the approximation of solutions of self-adjoint boundary-value problems for the Sturm-Liouville equation on a finite interval by the Ritz method.