Трициклічна 1,2,4-триазинвмісна гетеросистема: спрямований синтез нових біологічно активних сполук - Алексєєва, І.В.; Пальчиковська, Л.Г.; Усенко, Л.С.; Костіна, В.Г. (Біополімери і клітина, 2008)
Циклізацією N2-заміщених 6-бром-3-оксо(аміно)-1,2,4-триазин-5(4Н)-онів з орто-амінотіофенолом одержано і досліджено нову серію трициклічних гетероароматичних сполук. Підтверджено структуру біологічно активних трициклічних глікозидів, нещодавно синтезованих спрощеним методом силільної конденсації, та доведено доцільність і адекватність останнього для направленого глікозилювання триазинвмісних трициклічних основ. A new series of tricyclic heteroaromatic compounds was prepared by cyclization of the 2N-substituted-6-bromo-3-oxo(amino)-1,2,4- triazin-5(4H)-ones with 2-aminobenzothiol. The structure of bioactive tricyclic glycosides, obtained earlier by the simplified silylic method, is confirmed, as well as expedience and adequacy of this method for directed glycosylation of the triazine bearing tricyclic bases. Циклизацией N2-замещенных 6-бром-3-оксо(амино)-1,2,4- триазин-5-онов с орто-аминотиофенолом синтезирована и исследована новая серия трициклических гетероароматических соединений. Подтверждена структура биологически активных трициклических гликозидов, полученных ранее упрощенным методом силильной конденсации, и доказана целесообразность и адекватность использования последнего для направленного гликозилирования триазинсодержащих трицикличных оснований.