Проблеми розвитку методології сучасного правознавства - Тімочко, О. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У сучасній юридичній літературі все помітнішим стає розширення спектру філософських підстав і методологічних підходів юридичних досліджень. Інтерпретація цих змін як тенденції в динаміці наукової правосвідомості дозволяє розглядати як основний процес, що визначає філософсько-методологічну ситуацію сучасного правознавства, його перехід від моністичної методології до філософсько-методологічного плюралізму. The expansion of the range of philosophic background and the methodological approaches of law studies is becoming more noticeable in modern law literature. The interpretation of these changes as the tendency in the scientific law-consciousness dynamic enables us to consider it as the principal process that defines philosophical and methodological situation of contemporary law, its transition from monistic methodology to philosophical and methodological concept’s plurality. В современной юридической литературе все более заметным становится увеличение спектра философских поводов и методологических подходов юридических исследований. Интерпретация этих изменений как тенденции в динамике научной правосознательности дает возможность рассматривать как основной процесс, что определяет философски-методологическую ситуацию современного правоведения, его переход от монистической методологии к философски-методологическому плюрализму.