О слабой компактности ограниченных множеств в банаховых и локально выпуклых пространствах - Когут, П.И.; Мельник, В.С. (Український математичний журнал, 2000)
Досліджується компактність одного класу обмежених підмножин в банахових та локально опуклих просторах. Одержано узагальнення теореми Банаха-Алаоглу на клас підмножин, які не є полярами до опуклих урівноважених околів нуля. We investigate the compactness of one class of bounded subsets in Banach and locally convex spaces. We obtain a generalization of the Banach-Alaoglu theorem to a class of subsets that are not polars of convex balanced neighborhoods of zero