Задачи Дирихле для осесимметричных потенциальных полей в круге меридианной плоскости. II - Плакса, С.А. (Український математичний журнал, 2000)
Розроблено нові методи розв'язання крайових задач в меридіанній площині осесиметричного потенціального соленоїдального поля, що враховують природу та специфічні особливості осесиметричних задач. Одержано в явному вигляді розв'язки задач Діріхле для осесиметричного потенціалу та функції течії Стокса в крузі. We develop new methods for the solution of boundary-value problems in the meridian plane of an axisymmetric potential solenoidal field with regard for the nature and specific features of axisymmetric problems. We determine the solutions of the Dirichlet problems for an axisymmetric potential and the Stokes flow function in a disk in an explicit form.