Міжнародна конференція з геометрії „в цілому" - Горькавий, В.А.; Діскант, В.І.; Милка, А.Д. (Український математичний журнал, 2000)
З З0 червня по 7 липня 1999 р. у місті Черкаси пройшла Третя міжнародна нау-кова конференція з геометрії „в цілому". Ця конференція, як і дві попередніх (1995 та 1997 років), проводилася Черкаським інженерно-технологічним інсти тутом (ЧІТІ). Співорганізаторами були також Фізико-технічний інститут низьких температур (ФТІНТ) НАН України (м. Харків), Харківський національний університет (ХНУ), Національна академія наук та Міністерство освіти України. Конференцію було присвячено 80-річчю від дня народження видатного вченого, математика, одного з засновників актуального сучасного наукового напрямку — геометрії „в цілому", академіка Олексія Васильовича Погорєлова.