Гладкий розв'язок задачі Діріхле для квазілінійного гіперболічного рівняння другого порядку - Митропольський, Ю.О.; Хома, Н.Г.; Хома, С.Г. (Український математичний журнал, 2000)
На основі точного розв'язку лінійної задачі Діріхле utt − uxx = f(x,t), u(0, t) = u(π, t) = 0, u(x, 0) = u(x, 2π) = 0,0 ≤ x π, 0 ≤ t ≤ 2π одержано умови розв'язності відповідної задачі Діріхле для квазілінійного рівняння utt − uxx = f(x, t, u, ut). On the basis of the exact solution of the linear Dirichlet problem utt − uxx = f(x,t), u(0, t) = u(π, t) = 0, u(x, 0) = u(x, 2π) = 0,0 ≤ x π, 0 ≤ t ≤ 2π, we obtain conditions for the solvability of the corresponding Dirichlet problem for the quasilinear equation utt − uxx = f(x, t, u, ut).