Співвідношення договору на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських і технологічних робіт із договором підряду - Великанова, М. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті досліджується співвідношення договору на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських і технологічних робіт із договорами підряду. Через встановлення специфічних ознак договору на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських і технологічних робіт робиться висновок про те, що ці договори не можна ототожнювати з договорами підряду, договорами у сфері капітального будівництва, договорами поставки. Разом із тим розташування договорів на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських і технологічних робіт в одній групі з підрядними договорами дозволяє застосовувати до них підрядні норми, на які не впливає специфіка науково-дослідних або дослідно-конструкторських і технологічних робіт. The correlation of the contracts on implementation of research-and-development or research-design and technological works is investigated in the article. Through establishment of specific indications of the contracts on implementation of research-and-development or research-design and technological works the conclusion is made that these contracts can not be indentified with the contracts of contract, the contracts in the field of fundamental building, the contracts of delivery. At the same time the location of the contracts on implementation of research-and-development or research-design and technological works in one group with inferior contracts allows to apply to them those inferior norms which the specific of research-and-development or research-design and technological works does not influence on. В статье исследуется соотношение договора на выполнение научно-исследовательских или опытно-конструкторских и технологических работ с договорами подряда. Через установление специфических признаков договора на выполнение научно-исследовательских или опытно-конструкторских и технологических работ делается вывод о том, что настоящие договоры нельзя отождествлять с договорами подряда, договорами в сфере капитального строительства, договорами поставки. В то же время расположение договоров на выполнение научно-исследовательских или опытно-конструкторских и технологических работ в одной группе с подрядными договорами позволяет применять к ним подрядные нормы, на которые не влияет специфика научно-исследовательских или опытно-конструкторских и технологических работ.