Розмежування понять «спадкова трансмісія» та «спадкове представлення» - Гончарова, А. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
В статті розглядаються проблеми правового становлення інституту спадкової трансмісії та спадкового представлення в цивільному праві України. Аналіз теоретичних досліджень вітчизняних науковців та нотаріальної практики свідчить, що в практиці застосування виникає низка питань, пов’язаних з вірним розмежуванням поняття спадкової трансмісії та спадкового представлення. The article deals with the problem of the legal establishment of the institute and the hereditary transmission of the hereditary representation in the civil law of Ukraine. Analysis of theoretical studies of domestic scientists and notaries practice shows that in the practice of a number of issues related to the true distinction between the concepts of hereditary transmission of hereditary and presentation. В статье рассматриваются проблемы правового становления института наследственной трансмиссии и наследственного представления в гражданском праве Украины. Анализ теоретических исследований отечественных ученых и нотариальной практики свидетельствует, что в практике применения возникает ряд вопросов, связанных с верным разграничением понятий наследственной трансмиссии и наследственного представления.