Пошук можливих змін у структурній ділянці гена Сур2е1 мишей за дії іонізуючого випромінювання - Максимчук, О.В.; Данко, І.М.; Глушакова, Л.Г.; Чащин, М.О. (Біополімери і клітина, 2004)
Представлено результати визначення нуклеотидної послідовності екзонних ділянок гена Сур2е1 довжиною 1482 пари нуклеотидів. Виявлені при секвенуванні структурної ділянки гена Сур2е1 заміни, випадіння та вставки нуклеотидів недостовірні Низькі дози іонізуючого випромінювання Чорнобильського спектра не викликають змін у нуклеотидній послідовності структурної ділянки гена цитохрому Р450 2Е1. The structural region of murine Cyp2e1 gene was cloned in Escherichia coli system. We identified a nucleotide sequence of gene exon regions of 1482 base pairs. Substitutions, inserts and deletions in the gene structural region revealed by sequencing appeared to be invalid. Thus, low doses of Chernobyl specter radiation do not cause changes in the nucleotide sequence of structural region of murine cytochrome P450 2E1 gene. Проведено клонирование структурного участка гена цитохрома Р450 2Е1 мыши в системе Escherichia coli. Определена нуклеотидная последовательность экзонных участков гена Сур2е1 длиной 1482 пары нуклеотидов. Выявленные при секвенировании структурного участка гена Сур2е1 замены, вставки и выпадения нуклеотидов недостоверны. Низкие дозы ионизирующего излучения Чернобыльского спектра не вызывают изменений в нуклеотидной последовательности структурного участка гена Сур2е1.