Право на мирні зібрання як особисте немайнове право фізичних осіб у цивільному праві - Мухамєдова, Е. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Дається теоретико-правовий аналіз права на мирні зібрання як особистого немайнового права фізичних осіб в умовах формування практики застосування норм Цивільного кодексу України. Досліджено історичний розвиток даного права, погляди науковців на визначення його приватно-правової природи. The article deals with theoretical legal analysis of right of peaceful assemblies as the personal nonproperty right of natural persons in the conditions of forming of practice of application of norms of the Civil Code of Ukraine. Researched the historical development of this right, researched the opinions of scientists to definitions of his private legal nature. Статья содержит теоретико-правовий анализ права на мирные собрания как личного неимущественного права физических лиц в условиях формирования практики применения норм Гражданского Kодекса Украины. Исследовано историческое развитие данного права, взгляды ученых на определение его частно-правовой природы.