До питання про статус страхувальника як суб'єкта правовідносин загальнообов'язкового соціального страхування - Сільченко, С. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню окремих елементів правового статусу страхувальників у соціальному страхуванні. Визначається коло таких суб’єктів, розглядається соціально-страхова правосуб’єктність, аналізуються критерії диференціації їх правового становища. The article covers the research of defined elements of insurers’ legal status in the social insurance. The range of these subjects is specified, social insurance legal personality is examined, the criteria of differentiation of their legal status is analyzed. Статья посвящена исследованию отдельных элементов правового статуса страхователей в социальном страховании. Определен круг таких субъектов, рассмотрена социально-страховая правоспособность, проанализированы критерии дифференциации их правового положения.