Шляхи розвитку господарського законодавства у суднобудівному секторі промисловості України - Письменна, К. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Стаття присвячується вивченню господарсько-правових аспектів державного стимулювання пріоритетних галузей промисловості на прикладі суднобудівельної. Розглядається сучасний стан розвитку галузі, а також аналізуються недоліки нормативно-правового забезпечення функціонування галузі. Автор пропонує створення суднобудівельного кластера, введення ліцензування і прискореної амортизації з метою підвищення конкурентоспроможності галузі. This article is dedicated to the study of legal aspects of state stimulation of mail brunches of industries on the example of shipbuilding. An author examines the development of industry, including the lacks of the legal supplyment of industry. An author offers creation shipbuilding cluster, introduction of licensing and accelerated depreciation with the purpose of increase of competitiveness of industry. Статья посвящается изучению хозяйственно-правовых аспектов государственного стимулирования приоритетных отраслей промышленности на примере судостроительной. Рассматривается современное состояние развития отрасли, а также анализируются недостатки нормативно-правового обеспечения функционирования отрасли. Автор предлагает создание судостроительного кластера, введение лицензирования и ускоренной амортизации с целью повышения конкурентоспособности отрасли.