Оценка интенсивности потока немонотонных отказов системы обслуживания (≤ λ)/G/m - Коваленко, И.Н. (Український математичний журнал, 2000)
Розглядається система обслуговування типу (≤ λ)/G/m, де символ (≤ λ) означає, що, незалежно від попередньої поведінки, ймовірність надходження вимоги в інтервалі dt не перевищує λdt. Відмовою системи вважається перше на періоді зайнятості досягнення величиною черги рівня r≥m+1. Знайдено межу інтенсивності μ₁(t) течії однорідних подій, пов'язаних із монотонними відмовами системи. We consider a queuing system (≤ λ)/G/m, where the symbol (≤ λ) means that, independently of prehistory, the probability of arrival of a call during the time interval dtdoes not exceed λdt. The case where the queue length first attains the level r≥ m+ 1 during a busy period is called the refusal of the system. We determine a bound for the intensity μ₁(t) of the flow of homogeneous events associated with the monotone refusals of the system.