Посередництво в економіці та господарському праві України - Рєзникова, В. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Стаття присвячена дослідженню господарсько-правової сутності посередництва, співвідношенню понять «господарська операція» та «посередницька операція». Аналізуються обставини, що об’єктивно зумовлюють поширення посередництва в господарському обороті України. Розглядається посередництво в економічному, правовому, у вузькому та широкому його значеннях. This article is dedicated to investigation of economic and legal essence of mediation, to correlation of such notions as «economical transaction» and «mediation transaction». This article covers the field of conditions that impartially explain expansion of mediation within economical turnover of Ukraine. Mediation has been scrutinized in terms of economical and legal sence as well as in its direct and broad meanings. Статья посвящена исследованию хозяйственно-правовой сущности посредничества, соотношению понятий «хозяйственная операция» и «посредническая операция». Анализируются обстоятельства, объективно обуславливающие распространение посредничества в хозяйственном обороте Украины. Рассматривается посредничество в экономическом, правовом, в узком и широком его значениях.