Сопряженность функций Морса на поверхностях со значениями на прямой и окружности - Пришляк, А.О. (Український математичний журнал, 2000)
Досліджується питання спряженості функцій Морса на замкнених поверхнях. З використанням клітинних розбиттів поверхні сформульовано критерій спряженості функцій Морса. Встановлено критерій спряженості відображень в коло з невирождепими критичними точками. We investigate the conjugacy of Morse functions on closed surfaces. By using cellular decompositions of surfaces, we formulate a criterion for the conjugacy of Morse functions. We establish a criterion for the conjugacy of mappings into a circle with nondegenerate critical points.