Усереднення сингулярно збуреної параболічної задачі в густому періодичному з'єднанні типу 3:2:1 - Мельник, Т.А. (Український математичний журнал, 2000)
Доведено теорему збіжності та одержано асимптотичні оцінки (коли ε→0) для розв'язку початково-крайової задачі параболічного типу в з'єднанні Ωε, яке складається з області Ω₀ та великої кількості N², ε-періодично розміщених тонких циліндрів товщиною порядку ε=O(N⁻¹). We prove a convergence theorem and obtain asymptotic (as ε → 0) estimates for a solution of a parabolic initial boundary-value problem in a junction Ωε that consists of a domain Ω₀ and a large number N² of ε-periodically located thin cylinders whose thickness is of order ε = O(N⁻¹).