Правове регулювання провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей у країнах Європейського Союзу - Туманов, В. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті на основі аналізу європейського законодавства виділяються основні типи правового регулювання лотерейної діяльності в європейських країнах, визначаються можливості запровадження оптимальної для України моделі лотерейного ринку з огляду на відсутність профільного закону у цій сфері. In the article, based on the analysis of legislation, were highlighted the major types of legal regulation of lottery business in European countries, determined opportunities for implementation of the optimal model of lottery market for Ukraine, given the absence of profile law in this field. В статье на основе анализа законодательства выделяются основные типы правового регулирования лотерейной деятельности в европейских странах, определяются возможности внедрения оптимальной для Украины модели лотерейного рынка, поскольку профильный закон в этой сфере отсутствует.