До постановки динамічних задач теорії дискретно поздовжньо підкріплених конічних оболонок в неортогональній системі координат - Мейш, В.Ф.; Мейш, Ю.А.; Бєлов, Є.Д. (Доповіді НАН України, 2019)
Розглянуто постановку динамічних задач поздовжньо підкріплених конічних оболонок еліптичного поперечного перерізу при впливі на них розподіленого навантаження. Наведено рівняння коливань підкріпленої
конічної оболонки в неортогональній системі координат. Використано варіант теорії оболонок та стержнів
С.П. Тимошенка. Рассмотрена постановка задач динамического поведения продольно подкрепленной конической оболочки
эллиптического сечения при воздействии на нее распределенной нагрузки. Приводятся уравнения колебаний подкрепленной конической оболочки в неортогональной системе координат. Используется вариант
теории оболочек и стержней С.П. Тимошенко. The paper deals with the problem of the dynamic behavior of a longitudinally reinforced conical shells with elliptic
crosssection
under the action of a distributed load. The equations of oscillations of the reinforced
conical shell in a nonorthogonal coordinate system are given. A variant of the theory of shells and rods by
S.P. Timoshenko is used.