Влияние низкомолекулярной фракции (до 10 кДа) на структурно-функциональные свойства эритроцитов после гипотермического хранения - Гулевский, А.К.; Жаркова, Е.Е. (Доповіді НАН України, 2019)
Исследовано “омолаживающее” действие низкомолекулярной фракции кордовой крови человека (до 10 кДа)
на морфологию эритроцитов и сродство гемоглобина к кислороду. Показана эффективность использования
реабилитирующих сред, содержащих данную фракцию, для восстановления структурно-функциональных
свойств эритроцитов на основе кордовой крови. Досліджено дію “омолодження” низькомолекулярної фракції кордової крові людини (до 10 кДа) на морфологію еритроцитів та спорідненість гемоглобіну до кисню. Показано ефективність використання реабілітуючих середовищ, що містять дану фракцію, для відновлення структурно-функціональних властивостей еритроцитів на основі кордової крові. The “rejuvenating” effect of the low molecular weight fraction cord blood (below 10 kDa) on the erythrocyte
morphology and the affinity of hemoglobin to oxygen is investigated. The efficiency of using the rehabilitating
media containing this fraction to restore the structural and functional properties of red blood cells based on cord
blood is shown.