Поняття та специфіка правового режиму земель, наданих для користування надрами - Барабаш, Н. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Статтю присвячено всебічному дослідженню загальних рис і особливостей правового режиму земель, наданих для користування надрами. У результаті проведеного дослідження сформульоване поняття правового режиму цих земель, визначено місце даних земель у складі земель України, проведено аналіз норм земельного законодавства та законодавства про надра. Обґрунтовано необхідність удосконалення чинного земельного законодавства. The article is devoted to the comprehensive research of general features and peculiarities of the legal mode of the lands, given for the bowels of the earth use. As a result of the conducted research the concept of the legal mode of the lands is formulated. The place of these lands is defined in the lands composition of Ukraine. The analysis of norms of the land legislation and the bowels of the earth legislation is conducted. The necessity of the current land legislation improvement is grounded. Статья посвящена всестороннему исследованию общих черт и особенностей правового режима земель, предоставленных для пользования недрами. В результате проведенного исследования сформулировано понятие правового режима этих земель, определено место данных земель в составе земель Украины, проведен анализ норм земельного законодательства и законодательства о недрах. Обоснованно необходимость усовершенствования действующего земельного законодательства.