Третє наближення за малим параметром до розв'язку задачі про пружнопластичну нестійкість диска, що обертається - Лила, Д.М. (Доповіді НАН України, 2019)
Під час дослідження можливої втрати стійкості суцільного кругового тонкого диска, що обертається, характеристичне рівняння одержано як третє наближення за малим параметром на основі умови текучості Сен-Венана. Знайдено критичну кутову швидкість обертання. При исследовании возможной потери устойчивости быстровращающегося сплошного кругового тонкого диска характеристическое уравнение получено в третьем приближении по малому параметру на основе условия текучести Сен-Венана. Найдена критическая угловая скорость вращения. We have proposed a way of investigation of the possible loss of stability by a rotating thin circular disk by the method of small parameter. We have obtained a characteristic equation for the critical radius of the plastic zone in the third approximation. We also have found the critical angular rotational velocity.