Фіторемедіаційний метод очищення водних об'єктів від важких металів та радіонуклідів - Міхєєв, О.М.; Лапань, О.В. (Доповіді НАН України, 2019)
Розроблено мобільну конструкцію біоплато для очищення водних об’єктів від радіонуклідів та важких металів. Досліджено ефективність запропонованої гідрофітної споруди з різними видами рослин-гіперакумуляторів щодо іонів ¹³⁷Cs, Cr (VI), Cd (II) і Zn (II). Разработана мобильная конструкция биоплато для очистки водных объектов от радионуклидов и тяжелых металлов. Исследована эффективность очистки этого гидрофитного сооружения с различными растениями-гипераккумуляторами относительно ионов ¹³⁷Cs, Cr(VI), Cd(II) и Zn(II). A mobile bioplato consruction for the purification of water objects from radionuclides and heavy metals has been developed. A comparative study of the efficiency of purification by plant-hyperaccumulators by the examples of ¹³⁷Cs, chromium (VI) ions, cadmium (II) and zinc (II) ions is carried out.