Деформування тришарових циліндричних оболонок з трансверсально пружним заповнювачем в околі критичного стиску - Семенюк, М.П.; Трач, В.М.; Жукова, Н.Б. (Доповіді НАН України, 2019)
З використанням асимптотичного методу Койтера—Будянського розроблено процедуру розв’язання задачі
стійкості і закритичної поведінки тришарової оболонки з легким заповнювачем, що має пружність тільки в
трансверсальному напрямку. Розв’язувальна система нелінійних рівнянь виведена з урахуванням дискретності структури, що дозволяє розглядати загальні та локальні варіанти форм втрати стійкості. Виконано
розрахунок конструкцій, що складаються з двох циліндричних вуглепластикових оболонок, які взаємодіють
за допомогою пружинного заповнювача. С использованием асимптотического метода Койтера—Будянского разработана процедура решения задачи об устойчивости и закритическом поведении трехслойной оболочки с легким заполнителем, обладающим упругостью только в трансверсальном направлении. Разрешающая система нелинейных уравнений
выведена с учетом дискретности структуры, что позволяет рассматривать общие и локальные варианты
форм потери устойчивости. Выполнен расчет конструкций, состоящих из двух цилиндрических углепластиковых оболочек, взаимодействующих посредством пружинного заполнителя. Using the asymptotic Koiter—Budyansky method, a procedure is developed for solving the problem of stability
and the postbuckling behavior of a sandwich shell with a lightweight core, which has elasticity only in the transverse
direction. The resolving system of nonlinear equations is derived, by taking the discreteness of the structure
into account, which allows us to consider general and local variants of the forms of buckling. The calculation of
the structures consisting of two cylindrical carbon-fiber shells interacting by means of a spring core was performed.