До побудови чисельного алгоритму розв’язку динамічних задач теорії дискретно підкріплених конічних оболонок в неортогональній системі координат - Мейш, В.Ф.; Мейш, Ю.А.; Бєлов, Є.Д. (Доповіді НАН України, 2019)
Розглянуто побудову чисельного алгоритму розв'язання динамічних задач дискретно підкріплених
конічних оболонок еліптичного поперечного перерізу при розподілених навантаженнях. Наведено рівняння
коливань підкріпленої конічної оболонки в неортогональній системі координат з використанням варіанта
теорії оболонок та стержнів в рамках гіпотез С.П. Тимошенка та відповідний чисельний алгоритм розв'язання задач. Рассматривается построение численного алгоритма решения динамических задач дискретно подкрепленных конических оболочек эллиптического поперечного сечения при действии на нее распределенной
нагрузки. Приведены уравнения колебаний подкрепленной конической оболочки в неортогональной системе координат и соответствующий численный алгоритм решения задач. Используется вариант теории
оболочек и стержней С.П. Тимошенко. The paper deals with the construction of a numerical algorithm for solving the dynamic problems of discretely
supported conic shells of an elliptic cross-section under the action of a distributed load on it. The equations
of vibrations of a supported conic shell in a nonorthogonal coordinate system and the corresponding numerical
algorithm for solving the problems are given. The variant of the theory of shells and rods by the Timoshenko type is used.