Академічні наукові школи в галузі державознавства і правознавства (до 70-річчя від часу заснування Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України) - Шемшученко, Ю.С.; Скрипнюк, О.В. (Вісник НАН України, 2019)
У статті наведено характеристику основних наукових шкіл Інституту
держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, подано ретроспективу
їх формування, розглянуто їх діяльність, досягнення і здобутки за 70 років
існування установи. Особливу увагу приділено аналізу основних напрямів
розвитку академічної правової науки, їх еволюції, внеску керівників наукових шкіл та відомих учених-правознавців у дослідження проблем держави і права, правове забезпечення державотворчого та правотворчого процесів в Україні.