Окремі питання визначення поняття «національна економічна безпека» - Детюк, А. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті досліджується важливе для теорії національної безпеки питання визначення поняття «економічна безпека», сформульоване в результаті ґрунтовного аналізу наукових підходів з визначення змісту таких категорій, як «загроза економічній безпеці», «інтереси економічної безпеки», «слабкість економічної безпеки» тощо. Запропоновані авторські визначення поняття «загрози економічній безпеці» та їх класифікація. In work explored important in theories of national safety question determinations of the notion «economic safety». The Givenned definition is worded by author on the grounds of profound analysis scientific approach determinations of the contents such category as «threats to economic safety», «interests to economic safety», «weaknesses to economic safety» and is others. Offered author's determination of the notion of the threats to economic safety, as well as their categorization. В статье исследуется важный в теории национальной безопасности вопрос определения понятия «экономической безопасности». Данная дефиниция сформулирована автором на основании анализа научных подходов определения содержания таких категорий, как «угрозы экономической безопасности», «интересы экономической безопасности», «слабости экономической безопасности» и др. Предложено авторское определение понятия «угрозы экономической безопасности», а также их классификация.