Блискучий дослідник у галузі фізичного матеріалознавства і нанотехнологій (до 70-річчя від дня народження академіка НАН України А. П. Шпака) - Локтєв, В.М.; Лобанов, Л.М.; Уваров, В.М. (Вісник НАН України, 2019)
Цього року виповнилося 70 років від дня народження знаного вченого в галузі фізики конденсованого стану, матеріалознавства, нанотехнологій і науки про наносистеми, відомого громадського діяча, талановитого організатора науки, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державних премій України в галузі науки і техніки, академіка НАН України Анатолія Петровича Шпака.