Видатний організатор вітчизняної науки (до 70-річчя від дня народження академіка НАН України А. П. Шпака) - Богданов, В.Л. (Вісник НАН України, 2019)
Статтю присвячено науково-організаційній діяльності в Президії Національної академії наук України знаного ученого-фізика та матеріалознавця,
видатного організатора науки, талановитого педагога і громадського діяча академіка НАН України Анатолія Петровича Шпака.