Про наукове забезпечення видобутку вуглеводневої сировини (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 27 березня 2019 року) - Крижанівський, Є.І.; Єгер, Д.О. (Вісник НАН України, 2019)
У співдоповіді наведено загальну характеристику перспектив нарощування видобутку вуглеводневої сировини в Україні з метою зміцнення енергетичної безпеки держави, розглянуто конкретні пропозиції щодо вирішення проблемних питань розвитку вітчизняної нафтогазодобувної галузі та подолання дефіциту власних енергоресурсів, визначено можливості наукових установ НАН України та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу з наукового супроводу видобування нафти і газу.