Раціональне водокористування як чинник національної безпеки України - Тринько, Р.І.; Бомба, М.Я.; Сливка, М.М. (Вісник НАН України, 2019)
У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти екологічного стану водних ресурсів, джерела і масштабність забруднень, викладено думку авторів щодо ідеології нового мислення і шляхів вирішення проблеми крізь
призму взаємодії суб’єктів охорони навколишнього природного середовища;
особливий акцент зроблено на раціональному використанні та відтворенні
водних ресурсів у контексті системи прісноводної безпеки України. The article covers theoretical and applied aspects of the ecological state of water resources, sources and scale of pollution,
suggests new approaches to prevent pollution of water bodies and to minimize the consumption of freshwater, and
outlines directions for their rational use and reproduction in the context of solving problems of freshwater security in
Ukraine.