Творець двигунів високої надійності і великого ресурсу (до 90-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Ф. М. Муравченка) - Шереметьєв, О.В.; Кравченко, І.Ф. (Вісник НАН України, 2019)
Цього року виповнилося 90 років від дня народження відомого вченого в галузі авіаційного двигунобудування, керівника і генерального конструктора ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» імені академіка О.Г. Івченка», Героя України (2002), заслуженого діяча науки і техніки України (2003), лауреата Державної премії СРСР (1984), Державної премії України в галузі науки і техніки (1994), доктора технічних наук (1991), члена-кореспондента НАН України (2003) Федора Михайловича Муравченка.