Синхронізація системи нормативно-правового забезпечення науково-технологічної сфери України: проблеми і перспективи - Мех, О.А.; Бублик, С.Г. (Вісник НАН України, 2019)
У статті наведено результати дослідження нормативно-правового поля
України з позицій відображення в ньому науки, науково-технічної та інноваційної сфери як опосередкованого показника рівня наукомісткості країни. Аналіз відображення науки та її сфер у межах наявного законодавства
за ознакою пріоритетності та організаційної адекватності дає уявлення
як про ставлення в Україні до власної науки та науково-технічного потенціалу, так і про перспективи соціально-економічного розвитку країни. The article presents the results of the study of the normative and legal basis of Ukraine in the scientific, technical and
innovation sphere as an indicator of the level of science in the country. The analysis of the reflection of science and its
fields in the legislative field is based on the signs of priority and organizational adequacy, which illustrates the attitude in
Ukraine to its own science and scientific and technical potential, as well as the prospects of socio-economic development
of the country.