Проблемні питання визначення тероризму в контексті теорії соціального управління - Рижов, І. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті розглядається визначення тероризму з позиції соціології, зокрема, теорії соціального управління, зазначається, що мета тероризму полягає, насамперед, у вирішенні соціального конфлікту. Мета тероризму зводиться до спроби корекції алгоритму соціального управління в суспільстві. При цьому не має значення про який тип соціального управління йдеться. Це може бути режим влади в суспільстві, світовий порядок або принцип управління всередині організованої злочинної групи тощо. An author examines the concept of terrorism from position of sociology, in particular theory of social management. In the article marked, that the purpose of terrorism consists above all in permission of social conflict. The purpose of terrorism is taken to the attempt of correction of algorithm of social management in society. Thus not important what type of social management speech goes about. It can be mode of power in society, world order or management principle into the organized criminal group and others like that. В статье рассматривается определение терроризма с позиции социологии, в частности, теории социального управления, отмечается, что цель терроризма заключается, прежде всего, в разрешении социального конфликта. Цель терроризма сводится к попытке коррекции алгоритма управления социальными процеcсами в обществе. При этом не имеет значения о каком типе социального упраления идет речь. Это может быть режим власти в обществе, мировой порядок или принцип управления внутри организованной преступной группы и т. д.