Локальні акти банків і небанківських фінансових установ: їх правова природа - Пожидаєва, М. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Стаття присвячена визначенню місця локальних актів банків та небанківських фінансових установ у системі правових актів. Виділені різні види локальних актів банків. Обґрунтована необхідність закріплення на законодавчому рівні співвідношення понять «банківські правила» і «внутрішні акти» фінансово-кредитних установ. The article is devoted to the location of local acts of banks and financial establishments in the system of legal acts. The different types of local acts of banks are selected. The necessity of fixing is grounded at legislative level correlation of concepts «bank rules» and «internal acts» of financial-credit institutions. Статья посвящена определению места локальных актов банков и небанковских финансовых учреждений в системе правовых актов. Выделены разные виды локальных актов банков. Обоснована необходимость закрепления на законодательном уровне соотношения понятий «банковские правила» и «внутренние акты» финансово-кредитных учреждений.