Правова природа інституту видачі (екстрадиції) - Нестеренко, С. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
У статті розглядається правова природа інституту екстрадиції. Проаналізувавши різні доктринальні позиції автор приходить до висновку, що інститут екстрадиції відноситься до сфери дії міжнародного кримінального права та поєднує у собі норми матеріального та процесуального права. This article deals with the legal nature of the extradition institute. Considering the various doctrinal positions, the author concludes that the extradition institute is in the area of international criminal law and includes the norms of substantive and procedural law. В статье рассматривается правовая природа института экстрадиции. Проанализировав различные доктринальные позиции, автор приходит к выводу, что институт экстрадиции находится в сфере действия международного уголовного права и включает в себя нормы материального и процессуального права.