Ян Янів про міфологему святого дерева у поезії Тараса Шевченка - Астаф’єв, О. (Слово і Час, 2016)
У статті розкрито роздуми Яна Янова з приводу міфологеми святого дерева в поезії Тараса Шевченка та її можливих означників. Велику увагу приділено також проблемі формування української літератури ХVI-XVII ст. на основі книжної, народної розмовної й усної літературної мови. The article deals with the reflections of Jan Janów regarding the mythology of the wood in Taras Shevchenko’s poetry and its possible determinants. Much attention is also paid to the problem of forming Ukrainian literature of the 16th-17th centuries based on the Ukrainian language of literary tradition and the vernacular. В статье раскрыто размышления Яна Янова по поводу мифологемы святого дерева в поэзии Тараса Шевченко и его возможных означаемых. Большое внимание также уделено проблеме формирования украинской литературы XVI- XVII вв. на основе книжной, народной разговорной и устной литературной речи.