Інтермедіальна проекція літературного авангарду Валер'яна Поліщука - Омельчук, О. (Слово і Час, 2016)
У статті проаналізовано принципи організації літературного дискурсу В. Поліщука за допомогою
екстралітературних і екстрамистецьких категорій. Авторка доходить висновку, що принципи
взаємодії між літературними і нелітературними компонентами у творчості цього письменника
були зумовлені його уявленнями про людину й текст як про артефакти матерії. This essay analyzes organizational principles of V. Polishchuk’s literary discourse using the extraliterary
and extra-artistic categories. The author concludes that the principles of interaction between
literary and non-literary components in the work of the writer were caused by his views on man and
text as artifacts of the substance. В статье проанализированы принципы организации
литерат урного диск урса В. Полищ ук а с помощью
экстралитературных и экстраартистических категорий.
Автор приходит к выводу, что принципы взаимодействия
между литературными и нелитературными компонентами
в творчестве этого писателя были обусловлены его
представлениями о человеке и тексте как об артефактах
материи.