Основні напрями символізації відтворюваного образа у середньовічному літературному творі - Джиджора, Є. (Слово і Час, 2016)
У теоретичній статті проаналізовано три основні символізації образної системи у
середньовічному літературному творі. Особливе іменування / перейменування образу,
опредметнення образу та синергійний зв’язок образу з Богом продукують три відповідних види
сенсів, що складають архітектонічну модель відтворюваного об’єкту. This theoretical article analyses three main ways of symbolization within imagery of a medieval
literary work. Specific naming / renaming image, objectification of the image and synergy between
the image and God produce three corresponding kinds of meaning that constitute the architectonic
model of the reproducible object. В теоретической статье проанализированы три
основных направления символизации образной системы
в средневековом литературном сочинении. Особое
наименование / переименование образа, опредмечивание
образа и синергичная связь образа с Богом продуцируют
три соответствующих вида смыслов, составляющих
архитектоническую модель воссоздаваемого объекта.