"Збентежений" талант: (штрихи до портрета Ярослава Цурковського) - Ільницький, М. (Слово і Час, 2016)
У статті розглянута літературна творчість українського ученого-психолога та поета Ярослава
Цурковського, представника футуризму в літературному процесі на західноукраїнських землях
у 1920-х рр. Автор зосереджує увагу на висвітленні драматичних моментів долі поета та долі
його поезії, а також особливостях його стилю. Ідеться також про особисті зустрічі автора статті
з Я. Цурковським. The paper considers literary works of Yaroslav Tsurkovskyi, Ukrainian scholar – psychologist and
poet, representative of Ukrainian futurism in the Western Ukraine in 1920s. The focus is on some
dramatic turns of his life as well as on those of his literary works, and on the specifics of his style. The
author also recalls his personal encounters with Y. Tsurkovskyi. В статье рассмотрено литературное творчество украинского
ученого-психолога и поэта Ярослава Цурковского, представителя
футуризма в литературном процессе на западноукраинских
землях в 1920-х гг. Автор сосредоточивает внимание на освещении
драматических моментов судьбы поэта и судьбы его поэзии. Речь
идет также о личных встречах автора статьи с Я. Цурковским.