Карнавалізація і гра як стратегії оновлення травелогу у творі М. Гіголашвілі "Червоні дрижаки Тінгітани. Записки про Марокко" - Шульгун, М. (Слово і Час, 2016)
У статті розглядається низка художніх стратегій, які оновлюють травелог: карнавалізація, гра, автопародія, травестія традиційних образів мандрівників, використання маски “короля” / “блазня”, ускладнення іміджів “Іншого” й “Свого”. The article examines a number of artistic strategies used in modernizing travelogue: carnivalization, game, self-parody, travesty of travelers’ traditional images, the use of ‘king’ / ‘jester’ mask, the complex nature of ‘Alien’ and ‘Own’ images. В статье рассматривается ряд художественных стратегий, которые обновляют травелог: карнавализация, игра, автопародия, травестия традиционных образов путешественников, использование маски “короля” / “шута”, усложнение имиджей “Чужого” и “Своего”.