Художні особливості книжкових обкладинок 1950 - 1960-х років (на прикладі колекції В. Перевальського) - Нестеренко, П. (Слово і Час, 2016)
На базі виставки оригіналів зовнішнього шрифтово-орнаментального мистецтва оформлення
книжкових видань 1950-х – 1960-х років київського видавництва “Мистецтво” з колекції завідувача
кафедри графічних мистецтв Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури
В. Перевальського зроблено короткий огляд книжкових обкладинок, досліджено особливості
композиції та проаналізовано їхню художню значимість. The essay offers a brief overview of the book covers of the 1950s and 1960s editions, issued by
the Kyiv publishing house “Mystetstvo”. It is based on the exhibition of book design presenting original
samples from the collection belonging to the head of the department of graphic arts of the National
academy of art and architecture V. Perevalskyi. A special accent has been made on composition and
artistic significance of the samples. На базе выставки оригиналов внешнего шрифтово-
орнаментального искусства оформления книжных
изданий 1950–60-х годов киевского издательства
“Мистецтво” из коллекции заведующего кафедрой
графических искусств Национальной академии
изобразительного искусств и архитектуры
В. Перевальского выполнен краткий обзор книжных обложек,
прослежено особенности композиции и проанализировано их
художественную значимость.