Класик українського письменства в екслібрисі - Нестеренко, П. (Слово і Час, 2016)
У статті проаналізовано малодосліджену екслібрисну Франкіану, яку творили шанувальники
творчості видатного письменника й патріота української державності як в Україні, так і за її
межами. Досліджено основні аспекти зацікавленості художників творчою спадщиною Великого
Каменяра. The article analyzes little known ex libris related to Ivan Franko and his works that were performed
both in Ukraine and abroad, by the artists who admired the famous writer and Ukrainian patriot. The
basic aspects of artists’ interest in Franko’s heritage have been highlighted. В статье проанализировано малоисследованную экслибрисную
Франкиану, которую создавали ценители творчества выдающегося
писателя и патриота украинской государственности как в
Украине, так и за ее пределами. Исследовано основные аспекты
заинтересованности художников творческим наследием Великого
Каменщика.