Механізм інституціоналізації публічно-приватних форм управління сталим просторовим розвитком України - Микитенко, М.М. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
У статті розроблено та обґрунтовано структуру, зміст, а також визначено функції й етапи формування механізму інституціонального забезпечення публічно-приватних форм управління сталим просторовим розвитком. До його складу включено чотири підсистеми (цільова, функціональна, забезпечення та публічно-приватних партнерських відносин), функціонали яких забезпечують синхронний перебіг параболічних подій із інтенсифікації процесів освоєння, обміну-перерозподілу, трансформації та трансляції природно-ресурсних активів.
Побудовано концептуально-аналітичну модель реалізації дії механізму інституціонального забезпечення публічно-приватних форм управління сталим просторовим розвитком, за якою передбачено: перманентне удосконалення його структури, змісту і функцій за трьома етапами впровадження публічно-приватного партнерства; добір та функціонали базових регуляторів, які забезпечують у межах мережевої структурно-функціональної конструкції публічно-приватних партнерських відносин. В статье разработаны и раскрыты структура, содержание, а также определены функции и этапы формирования механизма институционального обеспечения публично-частных форм управления устойчивым пространственным развитием. В его состав включены четыре подсистемы (целевая, функциональная, обеспечения и публично-частных партнерских отношений), функционалы которых обеспечивают синхронный ход параболических событий из интенсификации процессов освоения, обмена-перераспределения, трансформации и трансляции природно-ресурсных активов. Разработана концептуально-аналитическая модель реализации механизма институционального обеспечения публично-частных форм управления устойчивым пространственным развитием, которой предусмотрено: перманентное совершенствование его структуры, содержания и функций за тремя этапами внедрения государственно-частного партнерства; отбор и развитие целевых функционалов базовых регуляторов, обеспечивающих результативность сетевой структурно-функциональной конструкции публично-частных партнерских отношений. The article has developed and substantiated the structure, content, as well as defined the functions and stages of the formation of the mechanism of institutional provision of public-private forms of management of sustainable spatial development. It consists of four subsystems (target, functional, provision, and public-private partnerships), whose functions are provided by synchronous flow of parabolic events from the intensification of the processes of development, exchange, redistribution, transformation and translation of natural resource assets.
The conceptual and analytical model of implementation of the mechanism of institutional provision of public-private forms of management for sustainable spatial development has been constructed, which provides for: permanent improvement of its structure, content and functions in the three stages of the implementation of public-private partnership; selection and function of the basic regulators, which provide within the framework of the network structural and functional design of public-private partnerships.