Підвищення ефективності управління комунальним господарством об’єднаних територіальних громад у контексті нових регуляторних вимог - Двигун, А.О.; Чумакова, І.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
У статті розглянуто механізми забезпечення підвищення ефективності управління комунальним господарством громади на підставі запровадження нових стандартів прозорості і підзвітності. Сформульовані пропозиції щодо створення колегіальних органів управління комунальними підприємствами – наглядових рад та забезпечення умов доступу до інформації про фінансові та економічні показники діяльності цих підприємств і проведення обов’язкового аудиту їх річної фінансової звітності. В статье рассмотрены механизмы обеспечения повышения эффективности управления коммунальным хозяйством общины на основе внедрения новых стандартов прозрачности и подотчетности. Сформулированы предложения по созданию коллегиальных органов управления коммунальными предприятиями – наблюдательных советов и обеспечения условий доступа к информации о финансовых и экономических показателях деятельности этих предприятий и проведения обязательного аудита их годовой финансовой отчетности. The article deals with the mechanisms to ensure the improvement of utilities management efficiency within the municipality through the introduction of new standards of transparency and accountability. As a result of the study the author has formulated the proposals for the creation of the collective management bodies of public utilities – supervisory boards as well as for the ensuring the conditions for the access to information on the financial and economic performance of these enterprises and for conducting a mandatory audit of their annual financial statements.